Playr 2.0 is coming… What do YOU want?

Ja, hoor: Een volledig Engelse titel!
Maar toch ga ik nog even doorbloggen in het Nederlands 😉

Op het moment van schrijven ben ik zo goed als klaar met de nieuwste versie van Playr, de Actionscript musicplayer class. Ik moet nog even kijken of ik geen domme fouten heb, en nog wat schoonheidsfouten opruimen. Eens ik daarmee klaar ben, zal ik deze versie releasen.

Relatief veel mensen hebben deze klasse gebruikt, velen zonder problemen, sommigen met.
Nu is mijn vraag:

Wat heb ik vergeten in de vorige versie? Wat willen jullie er nog meer bij?

Als er voorstellen zijn die bij Playr aansluiten zou ik deze met plezier verwezenlijken.
Alvast bedankt voor jullie tijd 🙂

Ronny

view all posts

Ronny is a freelance frontend developer with a wild passion for creativity and a relentless hate against flat design. Ronny spent years as a Flash developer before moving to HTML5 and rediscovering fun and happiness.

12 Comments Join the Conversation →


 1. thomas

  @ronny: heb je klasse zelf ooit gebruikt voor een flex/air mp3 player ( interlude ) en ik heb daar functionaliteit voor geschreven gekoppeld aan last.fm. De player haalde een lijst op van similar artists en displayde de thumbs. Misschien een leuk extraatje om toe te voegen aan je klasse? Arrays opvragen met allerhande info bv ( similar artists, topalbums, toptracks etc ) ?

  Als je wilt kan ik je de code doorsturen (als ik ze nog vindt)

  groeten

  Reply
 2. Ronny

  Thomas,

  zend mij je files gerust eens door. Dan kijk ik wat ermee gedaan kan worden. Ik zal misschien kijken om een plugin-architectuur te bouwen zodat je dit soort dingen zelf kunt inbouwen 🙂

  Reply
 3. Jarne

  Werken met een php-script die kijkt welke liedjes in een map staan… zodat je geen xml-bestand meer moet up-to-date houden omdat het php-scriptje daar nu voor jou doet?

  Allesinds al dikke merci voor de Playr 1. versie, al veel plezier aan gehad!

  Reply
 4. Ronny

  Zeer goed idee Jarne,

  Ik had dit in feite als AIR applicatie in mijn hoofd.
  Ik zal er eens naar kijken. Ik hoop dat ik met PHP de lengte van de track kan ophalen. Dat zou ideaal zijn. Ik heb namelijk besloten om de ID3 support van Playr te laten vallen.

  Reply
 5. Tim

  Ik heb met veel plezier je eerste versie van Playr gebruikt. Ik heb veel geleerd van jouw script, want ik was er niet bekend mee.

  Nu je bezig bent met een nieuwe versie, is het misschien leuk om dat je een soort playlist kan maken van een op te geven aantal nummers die in de op volgorde in de xml voorkomen, zodat je eventueel die ook kan aanklikken in afspelen.

  Ga zo door iedergeval!

  Reply
 6. Ronny

  Tim, als ik het goed versta wil je in feite kunnen rechtstreeks van een nummer naar een ander springen (vb: van #3 naar #7) zonder next(); uit te moeten voeren?

  Wat de playlisten betreft: deze zal je nu aan de hand van 3 manieren kunnen opbouwen:
  1. XML
  2. Een Array van PlayrTrack’s in AS3
  3. Playlist kan beheerd worden via addTrack(), removeTrack() en moveTrackTo();

  De class is zo goed als klaar. Als je er al even wilt mee spelen mail me even (senderhas[at]nocreativity[dot]com]) 😉

  Reply
 7. Tim

  Zeer netjes Ronny, eindelijk iemand die me heeft geïnspireerd om echt flash op een effectieve manier te gebruiken! Ik ben benieuwd!

  Reply
 8. Tim

  ja, in principe zou ik een normale player hebben met alle knoppen, ook next enzo…maar daarbij zou het misschien leuk zijn om een soort pijltje te maken waar je op klikt bijvoorbeeld en dat er dan inderdaad een schermpje met de opeenvolgende nummers (dat je eventueel kan opgeven hoeveel nummers) in de xml, als een soort playlist tevoorschijn komen die je ook kan aanklikken om naar dat nummer te springen in 1 keer.

  Reply
 9. Ronny

  Wel, die feature ziet er dus al in 🙂
  Alleen moet je het schermpje enzo nog zefl maken 🙂
  Ik heb je mail trouwens ontvangen. Ik stuur je zo meteen een ZIPje met de class, en een demo voorbeeldje 🙂

  Reply
 10. Tim

  Bedankt, ik zal het uitgebreid testen! 😀

  Reply
 11. Baluvasireddy

  Is there any feasability to work with .pls & .m3u file formats

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *