Bitmapdata + Soundmixer.computeSpectrum = Soundcoolness!

Een paar dagen geleden ben ik eens aan de slag gegaan met de bitmapdata class. En tegelijk heb ik ook eens gekeken hoe je gebruik kunt maken van de ‘computeSpectrum()’ method die de SoundMixer class te bieden heeft.

Na een half uurtje te prutsen had ik door hoe het werkte en ik kon ik ik er wat verder in gaan, en gebruik maken van de Filters die je in AS3 kunt gebruiken. Echt coole shit zit daarin!!

Ik heb wat speelse dingen gemaakt, en ik moet zeggen dat ik best wel onder de indruk ben van de kracht van AS3: telkens opnieuw vind ik AS3 een stuk cooler!

Hieronder staan de links naar de SWF’s

Enkele opmerkingen hierover:

Versie 5 is op zich wat zwaar. Ik wou een Windows Media Player-achtig effect namaken.
Versie 6 werkt in mijn lokale Flash Player zonder veel problemen, online lijkt dat een ander resultaat te zijn… Ik heb het gevoel dat dat met de security sandbox van de FlashPlayer te maken heeft. Als iemand weet wat het probleem is: Shout! Ook performantie tips zijn meer dan welkom, want ik heb al andere visualisaties gezien die maar tot 20% van de CPU gaan, terwijl deze hier met gemak de 50% halen.

De sources van deze items staan hier zodat je ernaar kunt kijken, en er zelf ook wat mee kan gaan spelen!
Gewoon ergens een MP3 plukken uit je collectie deze in bij je fla gaan plaatsen en de code zo aanpassen zodat je deze dan ook inlaadt. Ik geef mijn gebruikte liedjes in de voorbeelden niet mee door auteursrechten e.d. 😉

Aarzel niet om te posten wat er beter kan, wat jullie in elkaar gestoken hebben, of welke tips jullie voor me hebben! Ik hoor het graag.

Alvast veel plezier met de sources!

Ronny

view all posts

Ronny is a freelance frontend developer with a wild passion for creativity and a relentless hate against flat design. Ronny spent years as a Flash developer before moving to HTML5 and rediscovering fun and happiness.

4 Comments Join the Conversation →


 1. HoFa

  Coole shizzle, als ik het ooit nodig heb weet ik waarnaar toe te komen =)

  Reply
 2. Roland

  hey man,

  ziet er netjes uit, ik heb helaas precies hetzelfde probleem. in de docs van Adobe staat dat het een sandbox security probleem is.

  ik zit zelf te denken om het daadwerkelijke soundobject in te laden vanuit een extern swf bestand.

  spectrum.swf = bestandje waar het spectrum in zit
  radio.swf = bestandje waar het soundobject in zit (wordt ingeladen door spectrum.swf)

  ik weet niet of hiermee het probleem te omzeilen is, hoop het wel want ik wil zeker weten zo’n mooi spectrum inbouwen 😛

  gr.
  roland

  Reply
 3. Ronny

  Roland,

  Ik vrees dat dat je probleem niet oplost.
  Het probleem met de security sandbox is dat je geen externe sound mag inladen vanop een ander domein tenzij je die toelating hebt (crossdomain.xml). Dus eigenlijk zouden we een streambestand moeten op de eigen server hebben zodat we dat kunnen inladen (zelfde domein) en de gegevens naar dat bestand kunnen laten streamen (livestream).
  Dus ofwel zou er een crossdomain.xml op de externe server moeten staan dat ons toelaat (maar dat betwijfel ik sterk) ofwel moeten we zelf een brug bouwen om over dat probleem heen te geraken 😉

  Reply
 4. Roland

  Hi Ronny,

  Bedankt voor je reply, ik zag dat je ook op FlashFocus gereplied heb. we gaan daar wel verder met brainstormen 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *